Lilith

 

 

Všichni asi známe ten příběh.

"Bůh stvořil Adama a jeho ženu Lilith z prachu Země. Ale nějak to nefungovalo. Adamovi velel jeho Mars bojovat, aby se vyjasnilo, kdo má navch a kdo koho bude poslouchat. (Čili potřeba mužské energie stanovit hierarchii, vertikálu). Lilith velela její podstata nenechat se spoutat. Chtěla uznání rovnosti, spolupráci.( Potřeba ženské energie, horizontála). Když Adam užil násilí, uprchla a nevrátila se ani když intervenoval sám Bůh. Bůh pak stvořil Evu z Adamova žebra, která byla poddajná a podřízená. Lilith byla zavržena a stala se démonem, destruktivní ženskou silou."

Pěkné že?

Ten příběh nám dává jasné varování, co se stane, když pošleme svou Lilith do vyhnanství. Když se budeme snažit být Evami, hodnými holkami, které poslouchají a snaží se vyhovět. Potlačená divokost, přirozenost, hravost se začne měnit v démona. V pomstychtivou destruktivní sílu chaosu. Buď nečekaně vybublá na povrch u nás samých a všichni se nestačí divit nebo se zjeví v naší realitě. Třeba v podobě famme fatale, do které se bláznivě zamiloval náš muž. Lilit ale nejsou jen tyto destruktivní síly. Ty vznikají, až když je Lilith zavržena, neviděna nerespektována. Skutečnou podstatou Lilith je divokost, nespoutanost, přirozanost, radost, smyslnost.....  Tedy kvality základního vyživujícího pramene ženskosti.

Příběh o Lilith také vypráví o tisícileté snaze mužů ženy "odlilitovat", protože lilití aspekty jsou velmi znepokojivé, nekontrolovatelné a mocné. A abychom byly spravedlivé, tak také ženy se snaží muže "odmarzovat", tak , aby byli bezpeční a nenásilní. 

Na víkendovém setkání prozkoumáme lilití aspekty, vytdvihneme naše Lilith ze stínu. Známe jí vůbec? Nebo se naopak známe důvěrně a děsíme se destrukce, kterou zase způsobí?  Podíváme se, co můžeme udělat, aby se Lilith mohla bezpečně vrátit z vyhnanství, stratila svou pomstychtivost a stala se bazální silou našeho ženství.

 

Kdy?:   Jasně že v zimě, kdy jindy je čas na stínová a temná témata.

6.-8.12. 2024

 

Kde?:    Kde jinde než u Míši Kohoutové ve Lháni!  Lháň u Jičína 14

Za kolik?: Cenu jsme musely trochu zvýšit, vzhledem k cenám všeho okolo, ale stále se snažíme držet ceny nízko!

                 Kurzovné 3 200, ubytování, strava 2 000 + Míšina péče, k nezaplacení :)

Přihlášky přes formulář nebo mailem.