5 dětských potřeb, 5 prvků čínského pentagramu

 

Pokud nejsou naplněny naše základní dětské potřeby (přijetí, výživa, bezpečí, hranice, podpora), tak začneme vytvářet strategie, jak potřebu alespoň trochu naplnit. Ta, která se osvědčuje je uložena jako automatický program, celý soubor prožívání, chování a jednání, který stále beze změny vždy opakujeme při nepříjemných podnětech. V dětství se osvědčil, ale v dospělosti nám může začít překážet a bránit nám v přiměřenějších a efektivnějších reakcích. 

Čínský pentagram vychází z filozofie tao. Ve velké zkratce: TAO, nepoznatelné a nepopsatelné vysílá energii čhi, která tvoří a živí vše existující. Zde na Zemi, v našem bipolárním světě se dělí na dvě základní polarity, jin a yang a dále na pět prvků. Dřevo, oheň, země, kov, voda. K těmto prvkům se dá přiřadit mnoho věcí a jevů, které mají podobnou esenci.

Zrovna tak se dají k pěti prvkům přiřadit nanaplněné dětské potřeby a následné automatické programy. Poznání těchto souvislostí nám dává úžasné možnosti, jak s automatickými programy nakládat. Můžeme při terapii použít další věci a jevy, které spadají pod stejný prvek. Vůně, barvy, akupresura, bylinky.......   .

O víkendu vše prozkoumáme a vyzkoušíme.

Kdy:  7.-9.6. 2024, začátek v 19 hod.

Kde: Lháň u Jičína 14  

Cena: 3200 Kč kurzovné, 1900 Kč ubytování a strava

Přihlášení přes formulář (zpět na aktuálně) nebo mailem tigrl@seznam.cz